RE:inventars-logo, tre piler plassert i en sirkelform til venstre for teksten: RE:inventar.
RE:Inventar Logosymbol, tre grønne piler i en sirkel
RE:Inventars logotype i svart skrift.

Kunstsilo sparte på ombruk

Privat
Gjenbruksgrad
0 %
mindre CO2 sluppet ut
0 kg
antall ombrukte enheter
0

Kunstsilo sparte 1 million på ombruk

Da gamle Sørlandet kunstmuseum skulle flytte og oppstå som Kunstsilo kom det opp en tanke om å få til mest mulig ombruk av møbler og inventar fra det gamle museet.

For RE:inventar startet prosjektet med utflyttingen hvor vi ble kontaktet gjennom våre partnere i A3 ressurs, som ble kontaktet for å rydde ut av det gamle bygget. Vi var raske og fikk fort en oversikt over møbler og inventar som stod igjen. Det var mye kontormøbler og møbler til sosiale soner og kafe. Dessverre var mye av dette uaktuelt å flytte med videre, men det var i en stand som gjorde at det ble aktuelt å kartlegge alt og få en oversikt.

Gjennom Loopfront fikk vi registrert det aller meste og vi kunne starte planlegging av veien videre. Mye av spesialinnredningen som magasinlager osv., ble tatt inn til vår Hub på Vennesla og etter hvert redesignet til andre formål. Med unntak av noen store rammer så ble det solgt videre.

Kunstsilo skulle også innrede personalavdelingene i det nye bygget. Her utfordret vi dem på at det kunne de få til med ombruk. Veldig mye av kontormøblene var i god kvalitet og kunne ombrukes som de var, vi trengte bare å supplere med mer i samme stil. RE:inventar fikk oppdraget med å møblere hele etasjen og med interiørarkitektens skisser og forslag satt vi opp et komplett tilbud basert på kun brukte møbler, deres egne og møbler vi tilførte fra andre prosjekter eller lager vi har tilgang til.

Et rundt redesignet og ombrukt bord hos Kunstsilo, med fem stoler rundt, foran et vindu med utsikt.

Resultater og erfaringer

Resultatet overgår kundens forventninger og de er veldig fornøyd med både møblene og jobben vi har gjort. I dette prosjektet fikk vi også erfaring med å sette bort deler av prosjektet til lokale partnere.

Vår forretningsmodell med å bruke regionale aktører har fungert veldig godt, og det danner grunnlag for at vi kan bygge kompetanse for våre tjenester på Sørlandet. Gjennom prosessen fikk vi testet ut flere av våre tjenester. I tillegg til redesign med omtrekk av stoppede møbler utviklet vi en serie bord med understell basert på gamle kontorskap med sjalusidør. Vi fikk erfaringer fra flytteprosesser med mellomlagring på «hub» med alle fire tjenestene; logistikk, lager, service/reparasjon og digitale tjenester.

Kunstsilo er det første store prosjektet med Ombruk på Sørlandet i regi av RE:inventar.

Kan vi hjelpe deg med det samme?

La oss hjelpe din virksomhet, så vil du også få de samme fordelene og miljøbesparelsene. Ta kontakt i dag, så legger vi en plan.

Andre aktuelle referanser